Să comparăm scaunul Ergohuman vs Aeron unul lângă altul. Herman Miller Aeron este un model de scaun potrivit pentru această comparație deoarece mulți utilizatori se confruntă cu dilema alegerii unuia dintre acestea două.

Aeron este unul dintre cele mai iconice scaune de pe piată, dar seria de scaune Ergohuman a început să câștige teren pe măsură ce marca a devenit cunoscută la nivel global. Utilizatorii încep să conștientizeze, să acorde mai multă importanță și altor caracteristici ergonomice, cum ar fi: tetiera, suportul lombar sau a șezutului reglabil în adâncime.

Tetieră
Spătar reglabil
Suport lombar
Înclinare pe spate
Balans pe spate
Brațe ajustabile în înălțime
Cotiere ajustabile în adâncime
Cotiere ajustabile în unghi
Cotiere ajustabile în lățime
Șezut ajustabil în adâncime
x Șezut ajustabil în unghi
Greutatea totală 32kg

Țara de origine: Marea Britanie

x  Tetieră
Spătar reglabil
Suport lombar
Înclinare pe spate
Balans pe spate
Brațe ajustabile în înălțime
x  Cotiere ajustabile în adâncime
Cotiere ajustabile în unghi
Cotiere ajustabile în lățime
x  Șezut ajustabil în adâncime
x  Șezut ajustabil în unghi
Greutatea totală 29kg

Țara de origine: S.U.A.

Diferențe notabile de luat în considerare.

Ergohuman dispune de tetieră reglabilă ce oferă un bun suport în zona gâtului, o regiune a corpului care obosește foarte repede, spre deosebire de Aeron care nu este conceput cu tetieră.

Ergohuman beneficiază de spătar reglabil înalt ce ajută la relaxarea umerilor, spre deosebire de Aeron care este echipat cu un spătar de înălțime medie și care nu oferă suportul necesar în zona umerilor.

Brațele scaunului Ergohuman se pot regla foarte ușor în înălțime de la nivelul cotierelor, spre deosebire de reglajul scaunului Aeron care este ceva mai dificil de accesat, fiind dispus în spate la nivel cu spătarul.

Ergohuman a fost prevăzut cu un sistem de translație a șezutului, reglaj care permite ajustarea adâncimii acestuia la un nivel optim pentru genunchi, spre deosebire de șezutul scaunului Aeron care este fix.

Concluzie – Ergohuman este un scaun de lucru care oferă suport ergonomic complet, spre deosebire de Aeron care a fost conceput pentru a îndeplini strict rolul de Task Chair (scaun de lucru).